_Vatnestrøm-5668

Hva er Accoya?

Accoya® er modifisert kvalitetstre til produksjon av vinduer, dører, panel, terrassebord og alle utvendige detaljer. Teknikken går ut på å varmebehandle og asylitert med eddik, noe som gir en kjemisk reaksjon slik at celleveggen ikke opptar vann. Dette gjør at Accoya®-behandlet trevirke krymper og sveller 75% mindre enn tradisjonell furu. Prosessen, som er helt uten giftstoffer, gjør trevirket ekstremt stabilt i tillegg til at det er miljøvennlig.

50 års garanti mot råte

Tømmeret som brukes til Accoya® tas fra bærekraftig skogsdrift,har miljøkvalitetene etter dagens krav og produktkvalitetene til tropiske treslag som feks teak. Accoya® er hardere enn furu og skal erstatte vanlig hardtrebruk i Norden. Teknikken gir et svært lavt varmetap med en varmekonduktivitet på 0,103 W/mK, veldig bra råtebeskyttelse helt uten bruk av miljøskadelige midler og er garantert mot forringelse av sopp og råte i hele 50 år.

Beis og maling sitter ekstremt lenge

Accoya® krymper minimalt, sprekker ikke og inneholder ikke harpiks. Dermed sitter beis og maling ekstremt godt – og tåler både fukt og hard sol.

Trenger ikke overflatebehandles

I likhet med tropisk hardved får Accoya® en gråpatinert overflate dersom den ikke overflatebehandles.